Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova tekakor

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nyttiga goda tekakor

Ingredienser

Instruktioner

Smällt matfettet i en kastrull. Blanda ner mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med hjälp av lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, samt salt socker och vetekli, tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen elastisk, tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 min Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en 1½-2 cm tjock kaka och ta ut tekaor med ett mått ca 13-14 cm i diameter Lägg kakorna på smorda plåtar, nagga dom med gaffel och låt dom jäsa under bakduk i ca 30 min Strö vetekli över bröden. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.