Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovlimpa med matvete

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lång jästid som får smakerna att utvecklas maximalt!

Ingredienser

Instruktioner

Häll matvetet i en skål och häll över det kokande vattnet som ska täcka kornen. Låt stå och svalna. Smula ner jästen i en bakbunke och värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen väl. Jäs i 2 tim. Ta upp degen och knåda i resten av mjölet. Forma till 2 längder som läggs i smorda avlånga formar, ca 1,5 l och jäs i 1 tim. grädda längst ner i ugnen i 200 grader ca 1 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.