Smakrik och kompakt bröd med lång hållbarhet.
Skär det i tunna skivor till ostbrickan eller ät till frukost med en riktigt fin marmelad.
Instruktioner
- Lös jästen i vattnet, tillsätt honung, olja och mjöl. Arbeta degen i 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 3-5 minuter.
- Krossa valnötterna grovt i en påse eller i en mortel, arbeta in dem i degen.
Plasta in degbunken och låt degen jäsa till nästa dag.
- Sätt ugnen på högsta temperatur. Klä en avlång 1½ liters form med bakpapper.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma till en slät limpa och lägg ner den i formen.
Låt degen vila medan ugnen värms till rätt temperatur.
- Skåra brödet 2-3 gånger, sätt in i nedre delen av ugnen.
Spreja uppe och nere med vatten från en blomspruta.
Stäng snabbt ugnsluckan och sänk temperaturen till 200 grader.
Baka brödet i 40-45 minuter.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar