Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt dinkelbröd med valnötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Smakrik och kompakt bröd med lång hållbarhet. Skär det i tunna skivor till ostbrickan eller ät till frukost med en riktigt fin marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet, tillsätt honung, olja och mjöl. Arbeta degen i 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 3-5 minuter.
  2. Krossa valnötterna grovt i en påse eller i en mortel, arbeta in dem i degen. Plasta in degbunken och låt degen jäsa till nästa dag.
  3. Sätt ugnen på högsta temperatur. Klä en avlång 1½ liters form med bakpapper. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma till en slät limpa och lägg ner den i formen. Låt degen vila medan ugnen värms till rätt temperatur.
  4. Skåra brödet 2-3 gånger, sätt in i nedre delen av ugnen. Spreja uppe och nere med vatten från en blomspruta. Stäng snabbt ugnsluckan och sänk temperaturen till 200 grader. Baka brödet i 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.