Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt kryddbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

135 kalorier per skiva Ett härligt doftande matbröd som ska skäras i tunna skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg smulad jäst i en stor skål, tillsätt salt, yoghurt, vatten och olja. Blanda om. Lägg i kryddor och frön.
  3. Tillsätt lantbrödsmjölet och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig och ganska fast deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. dela den i två delar och forma dem till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Låt limporna jäsa övertäckta tills de verkar lätta och porösa, ca 30 minuter.
  6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen tills de fått färg och är genomgräddade, ca 40 minuter.
  7. Låt bröden kallna övertäckt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.