135 kalorier per skiva
Ett härligt doftande matbröd som ska skäras i tunna skivor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg smulad jäst i en stor skål, tillsätt salt, yoghurt, vatten och olja. Blanda om. Lägg i kryddor och frön.
- Tillsätt lantbrödsmjölet och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig och ganska fast deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. dela den i två delar och forma dem till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
- Låt limporna jäsa övertäckta tills de verkar lätta och porösa, ca 30 minuter.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen tills de fått färg och är genomgräddade, ca 40 minuter.
- Låt bröden kallna övertäckt på galler.
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar