- Serverar: 3 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
Saftigt och jättegott för den som gillar grova bröd!
Instruktioner
- Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar.
- Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen. Häll på det kokande vattnet. Rör ner torrjästen i resten av mjölet och häll sedan ner det i degen. Degen är bra när den är lagom kladdig och fjädrar tillbaka som ett tuggummi ungefär. Låt jäsa i 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta därefter degen väl på bakbord och forma den till limpor eller frallor och låt sen jäsa i 20 minuter. Sen ska den gräddas i 15 - 20 minuter eller tills den blivit härligt gyllenbrun.
Servera nybakade med smör och ost eller eget val.
Publicerat den
14 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar