Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt lingonbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Saftigt och jättegott för den som gillar grova bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar.
  2. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen. Häll på det kokande vattnet. Rör ner torrjästen i resten av mjölet och häll sedan ner det i degen. Degen är bra när den är lagom kladdig och fjädrar tillbaka som ett tuggummi ungefär. Låt jäsa i 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta därefter degen väl på bakbord och forma den till limpor eller frallor och låt sen jäsa i 20 minuter. Sen ska den gräddas i 15 - 20 minuter eller tills den blivit härligt gyllenbrun. Servera nybakade med smör och ost eller eget val.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.