Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt ostbröd med sesamfrön

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett mycket gott och saftigt bröd. Går mycket bra att äta med bara smör på. Men med en skiva ost eller skinka på så är det gudomligt. Tar lite tid att göra men håller sig saftigt väldigt länge. Går även mycket bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

Finriv osten. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör så jästen löser sig. Häll i resten av mjölken, salt, sirap, och alla mjölsorter. Blanda med degkrokar så mjöl och vätska blandar sig, tillsätt då den finrivna osten. Blanda vidare i minst 20 minuter, till degen är fast och fin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Vält upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Knåda varje bit och forma till ett runt bröd, som placeras på plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa övertäckt 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med filmjölk och strö över sesamfrön. Grädda en fals under mitten i 20-25 minuter. Låt svalna övertäckt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.