Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grundrecept parfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smakämne. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
  4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.