Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grundrecept pirogdeg

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkelt recept på pirogdeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och salt i en skål. Smula i jästen och rör så den löser sig. Rör ner 4 dl vetemjöl och låt jäsa till dubbel storlek (knappt 30 min). Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. När degen har jäst klart. Smält margarinet eller ta det flytande och rör ihop med äggen. Häll ner i degen. Tillsätt resten av mjölet och knåda ihop till en "hanterbar" deg. Dela i 16 delar och kaval/tryck ut varje del ganska tunnt till rundlar eller fyrkanter. Lägg på önksad fyllning och vik ihop. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.