Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grym köttfärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här köttfärssåsen är både enkel och väldigt god och mättande. Jag har i alla fall aldrig ätit en godare, vare sig här eller i Italien. Tillagningstiden är lite upp till en själv. Principen är att ju längre såsen får puttra, desto godare blir den. Det går att göra den på 15 min men får den puttra i 40 så....

Ingredienser

Instruktioner

Du behöver en järngryta och en stekpanna. Kör morötterna och löken i en matberedare tills det är riktigt finhackat. Högsta värmen på järngrytan. Häll 1 dl av olivoljan i grytan och fräs morötter och lök i den. Låt hacket få lite färg men bara lite. Häll resten av olivoljan och nötfärsen i stekpannan och stek tills all färs fått färg. Häll över färsen i grytan och rör om, samtidigt som du sänker värmen på grytan till ca 1/3 del av högsta värmen. Tillsätt nu tomatpurén och ketchupen, rör om ordentligt så att allt blir rött. Tillsätt vispgrädden och rödvinet. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Sänk värmen ytterligare 1 steg. Riv vitlöksklyftorna på ett rivjärn (ger mest smak) och tillsätt den tillsammans med resten av kryddorna och rör om. Salta och peppra efter behag. På med locket till järngrytan. Lyft locket efter 5 min och kolla att det puttrar. Det ska puttra så att vätskan kommer upp till ytan men inte mer. Var 10:e minut så lyft på locket och rör ned vätskan i grytan. Fungerar lika bra till vardags som till lite smarrigare helgmat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nocia 7 april 2010

    Bytte ut ketchupen mot passerade tomater. Det blev jättegott! Rekommenderas verkligen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.