Inte så geléaktig som mycket annan gröt, mer matig och grynig. Kalasgod med skivad banan!
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en burk och ha grynblandningen på lut i skafferiet.
- Gröt till 2 personer:
1 1/2 dl grynblandning (se ovan)
4 torkade aprikoser eller annan torkad frukt
salt
- Kvällen före:
Lägg 1 1/2 grynblandning och 2 dl vatten i en kastrull. Koka upp hastigt och häll av i en sil. Häll tillbaka grynen i kastrullen och rör ner 1 dl vatten och 4 torkade, strimlade aprikoser eller annan torkad frukt. Låt stå över natten med lock.
- På morgonen:
Tillsätt 1/2-1 dl vatten och 1 krm salt. Koka upp och låt sjuda i 5-8 minuter.
Servera med färsk frukt och mjölk.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar