Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grymt god fling- och frögröt

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Inte så geléaktig som mycket annan gröt, mer matig och grynig. Kalasgod med skivad banan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en burk och ha grynblandningen på lut i skafferiet.
  2. Gröt till 2 personer: 1 1/2 dl grynblandning (se ovan) 4 torkade aprikoser eller annan torkad frukt salt
  3. Kvällen före: Lägg 1 1/2 grynblandning och 2 dl vatten i en kastrull. Koka upp hastigt och häll av i en sil. Häll tillbaka grynen i kastrullen och rör ner 1 dl vatten och 4 torkade, strimlade aprikoser eller annan torkad frukt. Låt stå över natten med lock.
  4. På morgonen: Tillsätt 1/2-1 dl vatten och 1 krm salt. Koka upp och låt sjuda i 5-8 minuter. Servera med färsk frukt och mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.