Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grynans chokladhavrekakor

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Grynans chokladhavrekakor

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ut 40 aluminiumformar (det går lika bra med dubbla bullpappersformar) på två plåtar. Blanda ihop alla ingredienser till havrekakorna. Lägg en matsked av degen i varje form. Grädda i 175°C 5-10 minuter eller tills de blir lite ljusbruna och nästan färdiga. (Kakorna kommer nästan svämma över formarna men sjunker sedan ihop när de svalnar.) Blanda ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull och låt koka upp under tiden kakorna gräddas. Lägg en matsked chokladkräm i varje form och sätt in kakorna i ugnen tills det bubblar ordentligt i chokladkrämen, ca 5 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna. Kakorna kan frysas in.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • fiskensvea 12 februari 2008

    Mina muffins blev inte lika fina, men gjorde succé på kalaset i söndags! Jag fick ge receptet vidare till gästerna! Jättegoda!!!

  • fegis 12 februari 2008

    Frasiga, goda och väldigt lättgjorda!

  • WivianneA 2 mars 2008

    Jättegoda, lättgjorda, en succe helt enkelt. Jag hade bara fiberhavregryn hemma, men det gick lika bra.

  • LottaKi 25 juni 2008

    Supergoda kakor. Måste försöka hålla mig från att äta upp alla. Ska serveras till min sons 2-år dag om 4 dagar. Ett tips till er som kanske inte är superproffsiga på att lägga i formarna. Använd er av två matskedar och froma smeten mellan dom.

  • palmis96 27 maj 2009

    ser så goda ut min mamma gör sånna man kan inte sluta äta dom ger dom en 5:a i betyg lätt!!!

  • sanma 27 maj 2009

    MUMS! Har bakat dessa flera gånger nu...de har en strykande åtgång. Både barnen och jag älskar dem.

  • didi74 13 juni 2009

    Barnen och jag bakade dessa igår,, när det regnade ute.. Alla tyckte om dem!! Mums!!

  • margitkallgren 28 augusti 2009

    Tack för ett lättbakat och gott recept !Margit

  • gds877 10 december 2009

    Verkligen goda kakor. Tack så mycket.

  • monicadanell 21 december 2009

    Mycket goda mumms går åt som smör 5 poäng

  • gunillawestrin 5 april 2010

    Kanongoda och bra att ha i frysen när oväntade gäster kommer.

  • kernil 8 april 2010

    Verkligen goda och så lättbakade! Sparas till min receptsamling för att bakas fler gånger.

  • mmarabou 11 september 2010

    Bjöd på dessa igår och WOW!!! Flera ville ha receptet! Och jag själv tycker också att de är otroligt goda! Men 5 minuter i ugnen är alldeles för lite...mina kakor hade ju inte ens "runnit ut" i formarna efter 5 minuter. :) En klar 5a från mej! :)

  • Sork 1 maj 2011

    Vad kan man säga? Suck, med de här i frysen får jag nog springa åtta kilometer om dagen för att det ska gå jämnt ut. Tack för ljuvliga kakor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.