En mustig soppa med fläsk, morötter, purjolök och rotselleri.
Ett tips är att soppan blir ännu godare om man före avsmakningen blandar i 200 g smörfrästa kantareller eller blandsvamp.
Instruktioner
- Skär fläsket i tärningar. Skala och finhacka en lök. Ansa, skölj och skär grönsakerna i små bitar. Skala potatisen och skär den i tärningar.
- Hetta upp smör i en stor gryta och stek fläsket lätt. Lägg i den hackade löken och de iordninggjorda grönsakerna och fräs under omrörning i 3-5 minuter. Blanda i potatisen och häll på buljongen.Lägg lagerbladet, de sönderklämda enbären och citronskalet i grytan.
- Låt det hela småkoka med locket på glänt i ca 40 minuter.
Skala och skär resten av löken i ringar strax innan soppan är färdigkokt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lökringarna gyllenbruna.
- Ta upp lagerbladet och citronskalet och vispa igenom soppan kraftigt. Smaka av med socker, salt och peppar och rör i grädden.
Häll upp soppan i en förvärmd terrin och garnera med lökringarna.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar