Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grynig potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig soppa med fläsk, morötter, purjolök och rotselleri. Ett tips är att soppan blir ännu godare om man före avsmakningen blandar i 200 g smörfrästa kantareller eller blandsvamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i tärningar. Skala och finhacka en lök. Ansa, skölj och skär grönsakerna i små bitar. Skala potatisen och skär den i tärningar.
  2. Hetta upp smör i en stor gryta och stek fläsket lätt. Lägg i den hackade löken och de iordninggjorda grönsakerna och fräs under omrörning i 3-5 minuter. Blanda i potatisen och häll på buljongen.Lägg lagerbladet, de sönderklämda enbären och citronskalet i grytan.
  3. Låt det hela småkoka med locket på glänt i ca 40 minuter. Skala och skär resten av löken i ringar strax innan soppan är färdigkokt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lökringarna gyllenbruna.
  4. Ta upp lagerbladet och citronskalet och vispa igenom soppan kraftigt. Smaka av med socker, salt och peppar och rör i grädden. Häll upp soppan i en förvärmd terrin och garnera med lökringarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.