Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grynkorv

 
Skriv ut

Det här är en hederlig gammaldags korv från den tid man slaktade hemma på landet. Jag fick receptet av min mormor som fått det av sin mor som fått det av sin mor o s v bakåt i tiden. Gjordes på den gamla tiden till julbordet, eftersom slakten skedde på hösten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka korngrynen i vatten tills de är halvmjuka, låt svalna. Spadet används till att späda smeten med.
  2. Hacka löken och bryn, låt svalna. Mal köttet och blanda ihop med korngryn och lök. Rör om väl.
  3. Stoppa sedan i fjälster rätt löst.
  4. Koka upp vatten och förväll korvarna någon minut.
  5. Korvarna kan nu frysas och tas fram en i taget då man blir sugen.
  6. Efter upptining steks korven i stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.