Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta á la Ågärda

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god gryta vars sås du vill dricka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela oxfilèn i ca 2x2 cm stora bitar och marinera minst ett dygn i (Kaj P’s Original).
  2. Dela brysselkål och köttbullar i fyra bitar, finhacka champinjonerna, lök och bacon. Skär paprikorna i din egen smak. Bryn lök, paprika och brysselkål i äkta smör (Häll upp i en skål). Bryn köttbullar och bacon (Häll upp i samma skål). Bryn champinjonerna, krydda med salt och vitpeppar (Häll upp i samma skål).
  3. Bryn nu oxfilen i smör och när den är klar tillsätt det andra som är brynt. Häll ner grädden, sambal oelek, socker, soja och vitlök.
  4. Låt grytan puttra ihop ett tag, ca 20 min. Den behöver inte koka för köttet är så fint ändå. Smaka av. Låt svalna ett tag och njut.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dozan 11 augusti 2009

    Åt denna igen och kan med klarhet säga att det är min nya favoritgryta.

  • dozan 11 augusti 2009

    Ärligt sagt så blev denna gryta till av resterna av en kväll med grillspett. :)

  • dozan 15 augusti 2009

    Pressa vitlöken och servera med potatis, den kan va lite stark så om ni är känsliga minska ned sambal oelek lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.