Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta från Bretagne

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En kontinental nötköttsgryta med kryddig korv, rött vin, fransk senap och dragon. Många goda smaker ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar. Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser, förutom paprika, syltlök och persilja, och låt grytan koka sakta ca 45 minuter. Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt.
  2. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Kicki8 3 maj 2008

    God gryta. Ganska mild så jag kommer nog att öka på vitlöken och dragonen nästa gång.

  • mrex3m 9 oktober 2009

    mycket god, men jag improvicerade ytterligare med att lägga i: Svarta oliver, färska champinjoner, vatten kastanjer och morot.

  • sara-appelgren 18 december 2010

    Helt underbar gryta! Har gjort den flera gånger, mycket poppis!

  • christincarlsson 6 september 2011

    Jätte god!!!

  • darx 22 oktober 2011

    Super smarrig gryta, jag brukar dock använda Porter istället för rödvin, en flaska på 5 dl är lagom, ölet hjälper ju till att möra det hela ytterligare, blir sjukt gott :D, Trattkantareller är också gott att ha i , dom slänger man ner i slutet :)

  • [email protected] 8 oktober 2012

    Åh fy så gott! En av de godaste grytor jag lagat. Hade i ekologiskt lokalt kött i min gryta, vilken smak på kött och sås! Mustig och smakrik. Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.