Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i 4 cm långa strimlor och ca 1 cm breda och baconet i 1 cm strimlor.
Bryn köttet och baconet i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg över det i efterhand i en gryta. Skölj ur stekpannan med ca ½ dl vatten och sila ner skyn i grytan. Pressa vitlökarna, tillsätt svartpeppar, timjan och lagerblad. Smula över buljongtärningarna. Rör i ölet, lägg limpskivan överst och lägg på ett lock, låt koka sakta i 45 minuter.
Fräs lökringarna i resterande matfett, tills de börjar få färg. Skala morötterna och skär dem i bitar.
Rör ner den nu uppblötta limpskivan i grytan (typ redning) och blanda i morötterna och löken. Låt sakta koka vidare i ca 20 minuter tills köttet är mört. Rör om då och då.
Tillsätt soja, smaka av med socker och vinäger. Tillsätt persiljan. Servera med kokt potatis och ättiksgurka.