Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta från Flandern

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Värmande och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i 4 cm långa strimlor och ca 1 cm breda och baconet i 1 cm strimlor.
  2. Bryn köttet och baconet i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg över det i efterhand i en gryta. Skölj ur stekpannan med ca ½ dl vatten och sila ner skyn i grytan. Pressa vitlökarna, tillsätt svartpeppar, timjan och lagerblad. Smula över buljongtärningarna. Rör i ölet, lägg limpskivan överst och lägg på ett lock, låt koka sakta i 45 minuter.
  3. Fräs lökringarna i resterande matfett, tills de börjar få färg. Skala morötterna och skär dem i bitar.
  4. Rör ner den nu uppblötta limpskivan i grytan (typ redning) och blanda i morötterna och löken. Låt sakta koka vidare i ca 20 minuter tills köttet är mört. Rör om då och då.
  5. Tillsätt soja, smaka av med socker och vinäger. Tillsätt persiljan. Servera med kokt potatis och ättiksgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.