Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta från Orsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en rätt som förr i tiden intogs på söndagar när man kom hem från kyrkan. En gammal festrätt med rimmat kött i god grönsaksbuljong, modern på nytt i "smala" och hälsoinriktade tider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar eller lillfingerstora strimlor. Lägg köttet i en stor gryta och häll på så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Lägg i vitpepparkorn och lagerblad. Sjud köttet under lock i en timma.
  2. Skala rotfrukterna. Skär kålroten i tunna klyftor och moroten i skivor. Potatisen kan vara hel eller delas i 4 klyftor. Lägg allt i grytan och koka i 20 minuter. Potatis i klyftor behöver bara koka i 8-10 minuter.
  3. Skölj persiljan och skaka den torr. Hacka den grovt, t.ex. i matberedare. Smaka av buljongen och salta om det behövs.
  4. Kontrollera att köttet är mjukt. Strö persilja över och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.