Här är en rätt som förr i tiden intogs på söndagar när man kom hem från kyrkan. En gammal festrätt med rimmat kött i god grönsaksbuljong, modern på nytt i "smala" och hälsoinriktade tider.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar eller lillfingerstora strimlor. Lägg köttet i en stor gryta och häll på så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Lägg i vitpepparkorn och lagerblad. Sjud köttet under lock i en timma.
- Skala rotfrukterna. Skär kålroten i tunna klyftor och moroten i skivor. Potatisen kan vara hel eller delas i 4 klyftor. Lägg allt i grytan och koka i 20 minuter. Potatis i klyftor behöver bara koka i 8-10 minuter.
- Skölj persiljan och skaka den torr. Hacka den grovt, t.ex. i matberedare. Smaka av buljongen och salta om det behövs.
- Kontrollera att köttet är mjukt. Strö persilja över och servera.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar