Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med bambuskott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda matolja, soja, ingefära, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Skär köttet i småbitar och lägg i marinaden. Låt ligga i kylskåp några timmar.
  2. Stek det marinerade köttet i en stekpanna ca 5 minuter på 4:an. Lägg över i en gryta. Stek löken och ev. champinjoner i stekpannan. Strö på mjölet över köttet och rör om, häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Lägg i löken i grytan. Låt koka upp.
  3. Tillsätt mjölk och så mycket collorit-soja att du får önskad färg. Låt koka ca 5 minuter, tillsätt bambuskotten, låt koka 5 minuter, smaka under tiden av med salt och ingefära. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Agali 10 augusti 2008

    Jättegott, grytan blev alldeles svart, blank och snygg. Jag fick slänga ner en nypa socker för att få fram smakerna ordentligt, nästa gång provar jag nog att ha i en hel del farin som ju smakar utmärkt i kinamat. Iallafall så åt barnen två rejäla portioner var, liksom sambon och jag. 4 poäng!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.