Blanda matolja, soja, ingefära, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Skär köttet i småbitar och lägg i marinaden. Låt ligga i kylskåp några timmar.
Stek det marinerade köttet i en stekpanna ca 5 minuter på 4:an. Lägg över i en gryta. Stek löken och ev. champinjoner i stekpannan. Strö på mjölet över köttet och rör om, häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Lägg i löken i grytan. Låt koka upp.
Tillsätt mjölk och så mycket collorit-soja att du får önskad färg. Låt koka ca 5 minuter, tillsätt bambuskotten, låt koka 5 minuter, smaka under tiden av med salt och ingefära. Servera med ris.
Jättegott, grytan blev alldeles svart, blank och snygg. Jag fick slänga ner en nypa socker för att få fram smakerna ordentligt, nästa gång provar jag nog att ha i en hel del farin som ju smakar utmärkt i kinamat.
Iallafall så åt barnen två rejäla portioner var, liksom sambon och jag. 4 poäng!
Jättegott, grytan blev alldeles svart, blank och snygg. Jag fick slänga ner en nypa socker för att få fram smakerna ordentligt, nästa gång provar jag nog att ha i en hel del farin som ju smakar utmärkt i kinamat. Iallafall så åt barnen två rejäla portioner var, liksom sambon och jag. 4 poäng!