Strimla köttet. Smält matfettet i en stekpanna.
När det är ljusgult och har slutat skumma kan köttet läggas ner och brynas runt om.
Lägg över köttet i en låg vid panna, typ traktörpanna. Smula över osten.
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong.
Låt koka i ca. 15 minuter.
Rör ner créme fraiche och tillsätt skivade champinjoner. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Rör ner den i grytan. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt småkoka i ca. 5 minuter.
Strö över persilja och servera med ris och en grönsallad.
Här vacklar vi mellan 4 och 5 i betyg - tror att det blir en garanterad 5a om man använder fläskfilé, så det får väl bli det då.
Jag hade i för mycket svamp (för det är ju gott, och så slapp den ligga och bli gammal), hade ingen tomatpuré hemma, så det blev ketchup i stället, och i stället för färsk skinka så tog vi färdigkokt julskinka. Höll mig alltså inte helt till receptet, men så gott jag kunde ...
hellea10 augusti 2009
Mumsfillibabba! Detta var riktigt gott och kommer att göras många gånger. Tog fläskfilé och det passade hur bra som helst.
Här vacklar vi mellan 4 och 5 i betyg - tror att det blir en garanterad 5a om man använder fläskfilé, så det får väl bli det då. Jag hade i för mycket svamp (för det är ju gott, och så slapp den ligga och bli gammal), hade ingen tomatpuré hemma, så det blev ketchup i stället, och i stället för färsk skinka så tog vi färdigkokt julskinka. Höll mig alltså inte helt till receptet, men så gott jag kunde ...
Mumsfillibabba! Detta var riktigt gott och kommer att göras många gånger. Tog fläskfilé och det passade hur bra som helst.