Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med blåmögelost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mustig, god gryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Smält matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma kan köttet läggas ner och brynas runt om.
  2. Lägg över köttet i en låg vid panna, typ traktörpanna. Smula över osten. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt koka i ca. 15 minuter.
  3. Rör ner créme fraiche och tillsätt skivade champinjoner. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Rör ner den i grytan. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt småkoka i ca. 5 minuter.
  4. Strö över persilja och servera med ris och en grönsallad.
  5. Det går bra att byta ut skinkan mot fläskfilé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 11 januari 2009

    Här vacklar vi mellan 4 och 5 i betyg - tror att det blir en garanterad 5a om man använder fläskfilé, så det får väl bli det då. Jag hade i för mycket svamp (för det är ju gott, och så slapp den ligga och bli gammal), hade ingen tomatpuré hemma, så det blev ketchup i stället, och i stället för färsk skinka så tog vi färdigkokt julskinka. Höll mig alltså inte helt till receptet, men så gott jag kunde ...

  • hellea 10 augusti 2009

    Mumsfillibabba! Detta var riktigt gott och kommer att göras många gånger. Tog fläskfilé och det passade hur bra som helst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.