Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med fläskfilé och smålökar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ibland är man sugen på en gryta men tiden räcker inte till långkok. Satsa på en köttbit med kort tillagningstid och koka en god sås att slå över. Voilá- gryta på nolltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala steklökarna och förväll dem i lättsaltat vatten.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i jämna skivor. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet i smör. Bryn även steklökarna. Lägg över kött och lök i en gryta.
  3. Fräs curryn i smör i en kastrull. Låt vetemjölet fräsa med en stund, lyft av från värmen och rör ner buljongen, lite i taget. Sätt tillbaka på värmen, tillsätt grädden och låt såsen småputtra i 5 minuter. Hacka persiljan.
  4. Slå såsen över köttet och lökarna i grytan. Koka upp och sjud på svag värme i ca 15 minuter.
  5. Servera överströdd med hackad persilja.
  6. Kokt ris, pasta eller potatis smakar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.