Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med kycklinglår och ostronskivling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matigare svamp har jag aldrig ätit, köttig i konsistensen och med god smak. Kan ersättas med annan svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklinglåren i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Flytta över dem till en gryta och häll över 2 dl vatten. Bräsera i 20-30 minuter.
  3. Hacka under tiden schalottenlök, vitlök och ostronskivling.
  4. Fräs lök och vitlök i smör tills de mjuknat, ska ej ta färg. Ta upp och tillsätt i grytan.
  5. Fräs svampen i smör tills den fått färg och tillsätt även den i grytan.
  6. Häll över grädden och tillsätt grönpeppar, fond och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Red av med Maizena.
  8. Klipp persilja över och servera med pressad potatis, ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.