Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med potatis och blomkål

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Den här vegetariska grytan är inspirerad av den indiska rätten aloo gobi, där potatis och blomkål kokar ihop i en kryddig och gräddig sås. Vacker och supersnabb att göra om du har potatis över efter gårdagens middag, det går givetvis bra med rå potatis också, då är det bara att öka på koktiden något.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt potatisen i bitar. Hacka tomaten och skär blomkålen i fina buketter. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt senapsfröna. När fröna liksom börjar vissla lite, tillsätt spiskummin, gurkmeja, garam masala och chiliflakes och låt fräsa någon minut, passa så att det inte bränns.
  2. Tillsätt hackad vitlök, riven ingefära och tomat och fräs ytterligare en liten stund. Späd med vatten och lägg i potatis, blomkål och kikärter. Salta. Låt puttra tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk, tillsätt sedan grädden. Koka upp och smaka av.
  3. Servera gärna med ris eller ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.