Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med röda bönor, grönsaker och salsiccia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På 20 minuter slänger du ihop en riktigt maffig italiensk bondgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kålen och skär bort den hårda blad nerven och mittenstocken. Dela bladen i bitar. Förväll kålbladen i kokande lättsaltat vatten 3-4 minuter eller tills de börjar mjukna. Häll över i ett durkslag och låt dem rinna av väl.
  2. Skala och finhacka löken. Dela korvarna på mitten. Skölj och strimla bladserllerin. Ta ut kärnhusen från tomaterna och tärna resten. Häll av bönorna och skölj dem hastigt. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Värm olivolja i en gryta under tiden som kålen kokar. Lägg ner lök, pressad vitlök och salsiccia och låt dem fräsa i ca 2-3 minuter. Tillsätt kål, bönor, selleri, tomater och kryddor. Låt grytan koka ytterligare 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan överströdd med färskriven pecorino.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.