Det är otroligt gott att blanda både fisk och kött tillsammans. Denna gryta är lättlagad och perfekt när allt är i en och samma gryta!
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Skiva korven. Hetta upp oljan i en stor gryta på medelvärme. Fräs lök, vitlök och korv i några minuter tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, vin, pressad citron och timjan. Dela potatisen på mitten och lägg i grytan. Låt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills potatisen börjar mjukna.
- Skala under tiden räkorna och skär fisken i bitar, ca 2x2 cm. När potatisen börjar bli klar, lägg i torsken och sjud i 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och låt dem bli genomvarma utan att koka. Rör i grädden och persiljan. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
- Servera gärna grytan med ett gott bröd att suga upp den goda såsen med.
Publicerat den
9 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar