- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna gryta är ljuvligt god, man kan inte sluta äta den.
Laga en stor sats på en gång, den är bara godare dagen efter.
Instruktioner
- Skär lövbiffen i rutor , ca 3x3 cm.
Bryn köttet i margarinet i en stekpanna.
Skär baconet i strimlor och bryn den utan fett.
Skär löken i grova bitar och bryn den med baconet.
Lägg kött, bacon, morötter, champinjoner och lök i en kastrull, häll över vin och vatten.
Tillsätt buljongtärningarna.
Koka upp grytan och krydda med ev salt, peppar och timjan.
- Låt koka i ca 50 minuter eller till köttet är mört och morötterna mjuka.
- Red av grytan till önskad konsistens med Maizena.
- Tillsätt syltlöken i slutet av kokningen eller servera den till grytan.
- Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris och sallad och ev lingonsylt för den som önskar.
Publicerat den
11 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar