Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med sting

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna gryta är ljuvligt god, man kan inte sluta äta den. Laga en stor sats på en gång, den är bara godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i rutor , ca 3x3 cm. Bryn köttet i margarinet i en stekpanna. Skär baconet i strimlor och bryn den utan fett. Skär löken i grova bitar och bryn den med baconet. Lägg kött, bacon, morötter, champinjoner och lök i en kastrull, häll över vin och vatten. Tillsätt buljongtärningarna. Koka upp grytan och krydda med ev salt, peppar och timjan.
  2. Låt koka i ca 50 minuter eller till köttet är mört och morötterna mjuka.
  3. Red av grytan till önskad konsistens med Maizena.
  4. Tillsätt syltlöken i slutet av kokningen eller servera den till grytan.
  5. Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris och sallad och ev lingonsylt för den som önskar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.