- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min egen variation på Creolsk gryta. Här har jag blandat både nöt- och fläskkött och kryddat den häftigare.
Instruktioner
- Skär nötköttet i tärningar och stek i smör. Salta och peppra och strö över mjöl. Häll på vatten och kalvfond och lite av grädden och lägg över i en stekgryta. Låt koka i 30-40 minuter.
- Skär fläskköttet i tärningar och bryn. Blanda ner i stekgrytan.
Slanta korven och bryn. Hacka lök, vitlök och paprika och bryn lätt.
Blanda i tillsammans med syltlöken (häll även i spadet), den finhackade chilifrukten, de delade oliverna och den hackade ättiksgurkan. Häll på resten av grädden och koka ca 10 minuter. Späd med vatten för att få lagom konsistens.
Avsmaka och krydda.
- Servera med kokt ris.
Publicerat den
30 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar