Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta på kalvnjure och fläskfilé

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har försökt återskapa den gryta mamma gjorde när jag var barn. Tycker man om inälvsmat är denna gryta toppen!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken och låt den brynas i smör, utan att ta färg. Lägg över i en gryta. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor. Lägg över i grytan. Koka ur pannan med lite vatten. Skär den välputsade njuren i skivor, hetta upp stekpannan med resten av smöret och stek snabbt på bägge sidor, salta och peppra. "Bränn av" tomatpuren och koka ur pannan med resten av vattnet. Koka grytan ca 10 minuter, smaka av. Tillsätt grädden och red av grytan. Servera med potatis och någon kokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.