Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Baka bröd i en gjutjärns- eller lergryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och vetemjöl Rör samman degen med händerna el. en slev. Täck bunken med plast och bakduk. Låt degen stå i rumstemperatur i 12 timmar.
  2. Häll ut degen på kraftigt mjölat bakbord, den ska vara väldigt lös. Vik ihop degen som en kudde och låt degen vila i 2 timmari en oljad och lite mjölad större form.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Sätt in den tomma grytan i ugnen när den värms.
  4. Strö lite mjöl i grytan. Skrapa försiktigt ur degen ur formen, ner i den heta grytan. Lägg på lock och sätt in den i nedre delen av ugnen. Ta av locket efter 30 min och baka ytterligare 20 minuter.
  5. Stjälp upp brödet på galler för avsvalning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.