- Serverar: 1 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Baka bröd i en gjutjärns- eller lergryta
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt och vetemjöl
Rör samman degen med händerna el. en slev.
Täck bunken med plast och bakduk.
Låt degen stå i rumstemperatur i 12 timmar.
- Häll ut degen på kraftigt mjölat bakbord, den ska vara väldigt lös.
Vik ihop degen som en kudde och låt degen vila i 2 timmari en oljad och lite mjölad större form.
- Värm ugnen till 225 grader.
Sätt in den tomma grytan i ugnen när den värms.
- Strö lite mjöl i grytan. Skrapa försiktigt ur degen ur formen, ner i den heta grytan. Lägg på lock och sätt in den i nedre delen av ugnen.
Ta av locket efter 30 min och baka ytterligare 20 minuter.
- Stjälp upp brödet på galler för avsvalning.
Publicerat den
8 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar