Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytbröd med graham och valnötter

 
Skriv ut

Ett väldigt gott och matigt bröd. Bröd som bakas i gryta håller formen och får fin yta runtom tack vare den smorda insidan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut i vatten, smör- & rapsolja, salt, ättikssprit och honung, gärna i en köksmaskin. Grovhacka valnötterna. Tillsätt valnötter, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen i ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i minst 1 timme.
  2. Smörj en gryta som rymmer ca 2 liter med smör- & rapsolja. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och forma den till ett stort runt bröd. Lägg ner brödet i grytan och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ställ in grytan med locket på i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta av locket och grädda ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.