Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytstek på nötbringa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Billigt, bra recept som sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan man busa med barnbarnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra köttet. Bryn nötbringan på alla sidor. Lägg nöt bringan i gryta som tåler ugnsvärme och placera grönsakerna runt köttet.
  2. Blanda ihop vin eller buljong och tomatpuré, häll över bringan och ställ in i ugnen. Gå ut och var med familjen i 4-6 timmar. Låt köttet vila inslaget i folie i 30 minuter.
  3. Sky: Köttsaften som bildas blir en läcker sky. Sila ifrån skyn och koka upp. Blanda majsena med 1 msk vatten och rör ner i kastrullen och koka i några minuter tills skyn tjocknat.
  4. Servera gärna tillsammans med potatismos och buljongsauterad savoykål med lite smör ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.