Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytstekt dragonkyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god blir kycklingen när du fyller den med milda örtkryddor och sakta steker den i en gryta. Köttet blir saftigt och mört och serverat med en läcker vinsås till blir det en riktig festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingen och gnid in den med citron. Skölj dragonkvistarna och lägg dem i kycklingen tillsammans med hälften av matfettet. Bind upp kycklingen och gnid in den med salt och peppar.
  2. Bryn resten av matfettet i en stekgryta, lägg i kycklingen med bröstet neråt och låt den bryna långsamt. Vnd den då och då så att den får vacker färg på alla sidor.
  3. Späd med buljong och låt kycklingen sjuda under lock i 50 minuter - 1 timma. Pröva med en sticka att kycklingen är färdigstekt. Köttsaften ska då vara klar.
  4. Ta upp kycklingen, sila stekskyn i en kastrull och skumma av stekfettet. Koka upp skyn tillsammans med buljong, vitt vin och soja. Vispa ner crème fraiche, finhackad dragon och smaka av.
  5. Skär kycklingen i bitar, lägg dem på ett fat och häll över såsen. Garnera med oliver och persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • NicolinaZ 3 juli 2009

    Låter underbar! Jag ska testa den när jag åker ut till stugan nästa vecka, där växer en stor och frodig fransk dragon som kommer att bli perfekt! Trevlig sommar! :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.