Underbart god blir kycklingen när du fyller den med milda örtkryddor och sakta steker den i en gryta. Köttet blir saftigt och mört och serverat med en läcker vinsås till blir det en riktig festrätt.
Instruktioner
- Skölj och torka kycklingen och gnid in den med citron. Skölj dragonkvistarna och lägg dem i kycklingen tillsammans med hälften av matfettet. Bind upp kycklingen och gnid in den med salt och peppar.
- Bryn resten av matfettet i en stekgryta, lägg i kycklingen med bröstet neråt och låt den bryna långsamt. Vnd den då och då så att den får vacker färg på alla sidor.
- Späd med buljong och låt kycklingen sjuda under lock i 50 minuter - 1 timma. Pröva med en sticka att kycklingen är färdigstekt. Köttsaften ska då vara klar.
- Ta upp kycklingen, sila stekskyn i en kastrull och skumma av stekfettet. Koka upp skyn tillsammans med buljong, vitt vin och soja. Vispa ner crème fraiche, finhackad dragon och smaka av.
- Skär kycklingen i bitar, lägg dem på ett fat och häll över såsen. Garnera med oliver och persilja.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter underbar! Jag ska testa den när jag åker ut till stugan nästa vecka, där växer en stor och frodig fransk dragon som kommer att bli perfekt! Trevlig sommar! :-D