Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytstekt kyckling med chokladsky

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

God kyckling med apelsin, rött vin, lök, paprika och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid fågeln utan och innan med halverad vitlöksklyfta. Olja inuti och utanpå. Gnid insidan med salt och peppar, stoppa in timjan och apelsinresterna från förrättsberedningen. Knyt samman benen med bomullssnöre och gnid utsidan med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivolja med smör i stekgryta. Bryn kycklingen runt om. Tillsätt vitlöksresterna, timjan, lagerblad, vin och vatten. Lägg på lock, låt koka upp och sänk till svag värme. Låt puttra under lock tills lårbenet lätt lossar från sitt fäste. Tar 50–60 minuter.
  3. Skala åtta av lökarna och bryn dem hela i smör. Lägg ner dem i stekgrytan med kycklingen (efter cirka 35 minuter) att puttra färdigt. Låt vila cirka 15 mi­nuter svept i aluminiumfolie och handduk innan du skär loss bröstfiléerna samt lårbenen.
  4. Dela och ansa paprikorna, fräs dem i lite fett på hög värme. Ta upp.
  5. Såsen: Finhacka resten av lökarna (2 st), fräs till mjuk glansighet i stekpanna, lägg över i medelvarm kastrull, rör i vetemjöl och späd med silad kycklingsky plus vatten, tillsammans 6 deciliter. Koka upp och sjud på låg värme 5 minuter under lock.
  6. Smaka av med soja, rör i cho­klad och låt inte såsen koka efter det.
  7. Servera med chokladskyn, potatisklyftor, lök och värmda paprikabitar och oliver.
  8. Tips! Servera denna rätt som huvudrätt på en trerättersmiddag där förrätten är Sardinsallad på kavring och desserten Pepparkakscheesecake med ädelost.
  9. Att dricka genom hela middagen Boira' Sangiovese 2006 från Italien eller svartvinbärsdryck smaksatt med en slurk koncentrerad körsbärssaft för alkoholblyga.
  10. Samtliga rätter finns bland mina recept!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.