Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guacamole

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Guacamole är en krämig och stark avokadosås från det mustiga mexikanska köket. Den är underbar som dipsås, speciellt till nachos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål.
  2. Mosa avokadoköttet lite slarvigt med en gaffel.
  3. Tillsätt lök, lime, saft, salt och tabasco. Rör om ordentligt. Krydda gärna med krossad vitlök.
  4. Skär tomaterna i fyra klyftor och ta bort kärnorna. Dela klyftorna i små tärningar och strö dem ovanpå guacamolen. Om du föredrar granatäpple framför tomat gröper du ur kärnorna, hackar äpplet och strör det över.
  5. Servera som dip eller som tillbehör till grillat kött.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilljeppe 18 februari 2008

    Nu har du fått en bild av mig. Hade dock inga tomater och äpplen över röran:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.