Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guacamole lökringar.

 
Guacamole lökringar. Guacamole lökringar.
Skriv ut

Såg detta på facebook och fick lov att prova. Lite pyssligt men oj så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Guacamole: Mosa avokadon i en skål med saften från en lime. Mixa i tomat, koriander, vitlök, salt och chilikrydda.
  2. Skär löken i 10-15 mm skivor. Separera lagren försiktigt till ringar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka och fyll varje med guacamole. Ställ brickan i frysen 1-2 timmar, tills de stelnat.
  3. Häll upp vetemjöl på ett fat, vispa upp äggen på ett annat fat och häll panko på ett tredje fat. Doppa ringarna i först i mjöl, sen ägg och sist i panko, doppa dem gärna en extra gång i ägg och sedan panko för extra frasiga.
  4. Fritera dem i omgångar i 180°C olja tills de är gyllenbruna på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Droppa på limejuice, strö över salt och servera med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.