Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gubbröra med ansjovis, gurka och chilisås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här gubbröran gjorde en väninna till mig för många år sedan. En midsommarafton eller påsk utan denna är numera omöjlig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, koka upp och låt koka i 10 min.
  2. Under tiden som äggen kokar gör du resten. Vispa grädden ganska hårt, hacka dillen, skiva purjolöken i tunna ringar och hacka den. Finhacka ansjovisen (spara spadet för att eventuellt späda gubbröran med).
  3. Lägg ned allt i skålen med grädde. Häll i chilisås och bostongurka.
  4. När äggen är klara, kyl dem i kallt vatten.
  5. Skala och hacka de avkylda äggen i ganska små bitar (ca 5x5 mm). När alla ingredienser är tillsatta då skall du röra ned dem i grädden - försiktigt. Vänd dem istället för att röra hastigt. Ställ röran i kylen någon, några timmar. Om röran känns alltför fast (efter kylning) kan du späda den med lite ansjovisspad. Vad du ska använda röran till avgör lite hur fast/lös du vill ha den.
  6. Röran passar bra på smörgås eller som tillbehör på smörgåsbordet.
  7. Vi brukar använda oss av de små Polarkakorna av råg. På dem breder vi ut gubbröran och äter varsin till lunch. Men vi använder den också på smörgåsbordet.
  8. Jag har även gjort snittar av röran, och använder då tunnbröd av något slag. Bred brödet med lite smör/margarin och sedan ett tjockt lager av gubbröra på brödet (inte allra längst ut på kanten). Rulla sedan ihop brödet med den "tomma" kanten överst/längst ut. Skär det rullade brödet i lämpligt stora snittar och servera som tillbehör eller förrätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wacicu 2 juli 2011

    För lite extra piff på denna Gubbröra så lägg till 1 msk riven pepparrot. Gott och pikant. Glömde att lägga till det när jag skrev receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.