En salt och härlig kavringtårta, perfekt som förrätt eller vickning till kräftpartyt.
Instruktioner
- Smält smör i en kastrull och kör bröd i en matberedare eller mixer. Häll det smälta smöret över brödsmulorna och mixa lite till. Fördela brödblandningen i en form med löstagbar kant och tryck till så att det blir en jämn botten. Låt stå kallt i kylskåp medan du blandar de andra ingredienserna.
- Koka äggen tills de är ordentligt hårdkokta och låt dem svalna i kallt vatten. Hacka ägg och potatis och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och gräslök och blanda ner det tillsammans med fint skurna sillfiléer. Tillsätt gräddfil och majonnäs och rör om. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
- Ta bort kanten från formen och fördela blandningen ovanpå brödbottnen. Dekorera med kapris på toppen och eventuellt dill runt kanten.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar