Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns fläskkotlettgryta

(1 kommentar)  
 • Serverar: 4-6 portioner
 • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kan lätt göras i ordning i förväg och stå i kylskåpet över natt och därefter värmas när det blir dags att äta.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skala lökarna, det går lättare att skala små lökar om man först spolar dem med hett vatten, dela stora lökar i klyftor.
 2. Krydda fläskkotletterna med salt, peppar och grillkrydda och bryn dem i stekpanna, lägg därefter över kotletterna i en lagom stor gryta.
 3. Bryn löken lätt och lägg den över kotletterna (färsklök och purjolök läggs direkt i grytan). Tillsätt krossade tomater, lagerblad, pressad vitlöksklyfta eller torkad vitlök och senap.
 4. Koka ur stekpannan med ca 4 dl vatten och häll över kotletterna (skölj gärna ur burken/förpackningen med krossade tomater med en del av vattnet), lägg i buljongtärningarna och häll sedan stekskyn över kotletterna.
 5. Stekskyn tillsammans med krossade tomater bör så gott som täcka kotletterna, fyll på med lite vatten om det behövs mer vätska.
 6. Låt grytan puttra under svag värme 45-60 minuter, den kortare tiden rekommenderas om grytan skall sparas till nästa dag och värmas upp igen. Benen på kotletterna skall lossna lätt. Rekommenderar kotletter med ”hel” köttdel och en liten fettrand som också lätt kan skäras bort när man skall äta.
 7. Det blir en simmig skysås som inte bör/behöver redas. Ev överbliven sky kan frysas och användas till t ex köttfärssås.
 8. Grytan går också bra att frysa in, t.ex. i portionsförpackningar.
 9. Serveras med nykokt potatis (ris går också bra) och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • gmk 26 oktober 2008

  Tillagningstiden bör utökas eftersom jag inte räknat in att det tar tid t.ex. att skala lök, spec. om man har smålökar, så får man nog lägga till ca 30 minuter till tillagningstiden!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.