Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns goda creme fraiche tårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Receptet är från mammas väninna Gudrun som en gång tog med den på knytkalas. Tårtan var mycket populär och passar särskilt bra som efterrätt på mysiga sommarkvällar.

Ingredienser

Instruktioner

* Vispa äggvitorna till hårt skum * Vispa grädden * Blanda äggulorna med strösocker, vaniljsocker, det rivna citronskalet och saften av citronen samt blanda dessa med creme fraichen. * Vänd ner vitorna och grädden i creme fraiche blandningen. * Smula mestadels av kexen i botten på en 1 1/2 liters form, gärna med löstagbar kant, häll över smeten och smula resten av kexen som garnering. * Frys i cirka 4 timmar. ÄT OCH NJUT!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.