Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guinness chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Vet inte om det finns små påsar med pulver som man har i grädden så den inte säckar ihop i Sverige, om det finns så ha i en påse när du blandar marscarponen och grädden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder hasselnötter med skal: Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt de stå i ugnen ca 12-15 minuter på 170° C. När nötterna svalnat kan du gnida av skalet. Hacka nötterna grovt.
  2. Lägg i smöret och häll i ölen i en kastrull, sila kakaon över. Låt allt smälta på låg värme och rör om tills det blir en slät massa, låt svalna 5-10 minuter.
  3. Blanda äggen med crème fraîchen och vaniljaroman i en bunke, tillfoga mjölet, bakpulvret, sockret och Guinessblandingen. Rör om ordentligt. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant. Sätt i ugnen (180° C) ca 75 minuter. Låt svalna 15 minuter i formen och sen på ett galler.
  4. Vispa marscarpone, grädde och 1 msk socker samman, bred över kakan och strö över hasselnötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.