- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En sagolik kaka som verkligen lönar sig att baka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (ca 26 cm i diameter) med löstagbar kant.
Rör socker, smör, vaniljsocker och salt ljust och luftigt.
Arbeta in ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Tillsätt under omrörning och lägg i formen.
Skala och klyfta äpplena, stick dem tätt ned i degen, pudra med kanel.
Ställ nederst i ugnen, baka ca 35 min, den ska ha stannat i mitten när den är klar, ta ut den ur ugnen.
- Blanda socker, ägg och vaniljsocker med creme fraiche.
Täck kakan med fyllningen och grädda nu i mitten av ugnen i ca 25 min eller tills täcket fått en gyllene färg.
- Låt kakan svalna.
Allra godast är den ljummen med kall vaniljvisp till.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
denna kakan är gammal men ack så god ! Blev bjuden på den på BB för 22 år sedan och minns den som igår .
Ska prova den verkar JÄTTEGOD!! Kram//SEA
God!
Jättegod kaka som inte var alltför klurig att baka!
Inte dum alls - den återkommer säkert!
Mycket Mycket goooood och ingen svårighet att få den fin!
Den va helt ok.
Bakade den i helgen, ska till att baka den nu ännu en gång. lätt att göra och god.
Har bakat den o tycker den var god men skulle nog haft den inne lite kortare tid, då hade den nog blivit mindre torr men det blir nästa gång.
verkligen super god äppelkaka! sen jag hittade receptet har jag gjort den flera ggr =)
Det är supergott. Har bakat flera gånger. Varmt rekommenderar !!!
Mums jättegod äppelkaka den kommer jag att göra flera gånger. Sätter den på mina favoriter. Tack för receptet
Ja nu är det andra gg som jag gör äpplekakan. Vet inte vad jag gör för fel men min blir alldeles för hård i botten. Creme fraichen som man har ovanpå blir inte gräddad utan blek. 3e gg jag gör denna kaka ska jag inte ställa den nederst i ugnen utan ha den i mitten hela tiden. Kanske det är felet. Det står 4-5 äpplen men jag får bara ner max 3st normal stora. Annars är det en god kaka. // Miaria