Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gul fisksoppa med musslor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Soppan kan förberedas och förvaras i kylen utan fisk och musslor. Musslorna förkokas och förvaras i kylen ca 6 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Salta och sockra. Låt stå kallt när soppan lagas.
  2. Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som inte sluter sig. Skala och finhacka löken. Fräs vitlöken i hälften av smöret. Tillsätt musslorna. Häll på vinet. Låt koka under lock ca 5 min. Sila spadet från musslorna och spara det. Släng bort de musslor som inte öppnats.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Skala och fintärna sellerin. Fräs purjo och selleri i resten av smöret. Låt safran och fänkål fräsa med 1-2 min. Häll i grönsaksbuljongen och spadet från musslorna. Låt koka under lock ca 10 min.
  4. Blanda i lätt creme fraiche. Smaka av med tabasco. Lägg i fisken och låt det sjuda ytterligare ca 5 min.
  5. Hacka gräslöken. Rör ner den i soppan och de kokta musslorna. Servera med parmesanbröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.