Soppan kan förberedas och förvaras i kylen utan fisk och musslor. Musslorna förkokas och förvaras i kylen ca 6 timmar.
Instruktioner
- Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Salta och sockra. Låt stå kallt när soppan lagas.
- Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som inte sluter sig. Skala och finhacka löken. Fräs vitlöken i hälften av smöret. Tillsätt musslorna. Häll på vinet. Låt koka under lock ca 5 min. Sila spadet från musslorna och spara det. Släng bort de musslor som inte öppnats.
- Ansa och strimla purjolöken. Skala och fintärna sellerin. Fräs purjo och selleri i resten av smöret. Låt safran och fänkål fräsa med 1-2 min. Häll i grönsaksbuljongen och spadet från musslorna. Låt koka under lock ca 10 min.
- Blanda i lätt creme fraiche. Smaka av med tabasco. Lägg i fisken och låt det sjuda ytterligare ca 5 min.
- Hacka gräslöken. Rör ner den i soppan och de kokta musslorna. Servera med parmesanbröd
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar