Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gul paprikakyckling

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Saffran, vitlök och tomat sätter medelhavs smak och lite påskfärg på kycklingen. Detta är en god gryta som du med fördel äter kokt potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklinglåren i halvor. Kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Dela fänkålen i smala klyftor. Skala och skiva vitlöken.
  2. Stek kycklingen i olja 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt vatten, fond, saffran, tomatpuré och timjan. Låt allt koka några minuter. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.