Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gul rotsakssoppa med basilikatopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Len, kalorisnål soppa med en smakrik topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa: Skala och hacka alla rotsaker. Dela blomkålen i buketter. Fräs löken i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna, slå på vatten så det precis täcker. Låt koka tills allt är genommjukt. Ta upp grönsakerna med en hålslev och mixa den helt släta. Häll upp kokvattnet i en skål, lägg grönsakspurén i kastrullen igen och späd med kokvatten till lagom konsistens. Tillsätt grönsaksbuljong efter smak.
  2. Topping: Klipp basilikan i småbitar. blanda med yoghurten, smaka av med vitlök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott svara gärna i min gästbok:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.