Ägg och ansjovis är väl den vanligaste förrättskombinationen som tänkas kan. Så här blir den förvandlad till en liten elegant entrérätt.
Instruktioner
- Rosta brödet, bred det med matfettet medan det är varmt. Lägg brödskivorna på ugnsgaller.
- Skölj äggens vitor och gulor. Ställ gulorna åt sidan i skalen.
- Piska äggvitorna med några korn salt till mycket hårt skum. Om man vill kan man också vända in majsenamjöl. Det håller dem uppe.
- Mosa de väl avrunna ansjovisfiléerna till tunn gröt, vänd in dem i vitorna. Fördela blandningen på brödet. Gör en grop i mitten av varje "moln", låt en äggula glida ner i gropen på varje smörgås. Strö ost över.
- Grädda smörgåsarna i 200 grader tills osten tagit färg och äggulan nästan stelnat. Bjud dem varma.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar