Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gula på ansjovismoln

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ägg och ansjovis är väl den vanligaste förrättskombinationen som tänkas kan. Så här blir den förvandlad till en liten elegant entrérätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta brödet, bred det med matfettet medan det är varmt. Lägg brödskivorna på ugnsgaller.
  2. Skölj äggens vitor och gulor. Ställ gulorna åt sidan i skalen.
  3. Piska äggvitorna med några korn salt till mycket hårt skum. Om man vill kan man också vända in majsenamjöl. Det håller dem uppe.
  4. Mosa de väl avrunna ansjovisfiléerna till tunn gröt, vänd in dem i vitorna. Fördela blandningen på brödet. Gör en grop i mitten av varje "moln", låt en äggula glida ner i gropen på varje smörgås. Strö ost över.
  5. Grädda smörgåsarna i 200 grader tills osten tagit färg och äggulan nästan stelnat. Bjud dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.