Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gula rutor

(66 kommentarer)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Dessa kakor är de första mina barn frågar efter när de kommer på besök. Riktigt smarriga även halvfrysta. Fördelen är att det blir många då de bakas i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om. Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
  3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, prova med sticka. Låt svalna.
  4. Glasyr: Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. (4 msk vaniljsocker kan låta mycket men det behövs alltihop) Låt småsjuda en liten stund under omrörning då det ska smaka lite kolaaktigt samt att sockret måste smälta.
  5. Bred glasyren på den kalla kakan. Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall. Strö över med kokos. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (66)

  • eva_jonte 27 januari 2008

    mkt god kaka!! skulle provsmaka den, men blev att jag tog flera bitar!! smälter i munnen mmm given kaka att ha på kalaset!

  • kattis63 2 februari 2008

    Jättegott!! Tack för receptet igen/ Katarina

  • starfighter 8 februari 2008

    Kanongott - smakar toppen även om man använder mjölkfritt margarin.

  • Lilltrollet 29 februari 2008

    Har inte testat det här receptet än men efter att ha läst kommentarerna så måste jag ju helt enkelt. =) Testar i helgen och lägger in en ny kommentar på måndag.

  • Lilltrollet 1 mars 2008

    Nu har jag bakat dom och jösses vad goda de blev!

  • Tine 11 mars 2008

    En riktigt god långpannekaka, Hela familjens favorit blev det. Tack för receptet Kram Tine

  • ulla_johan 16 mars 2008

    Supergoda kakor! Fort in i frysen med dom annars är de snart uppätna. Tack för ett bra recept! Glad Påsk/Ulla

  • BagarenMartin 19 mars 2008

    lol! smakar som drömtårta

  • MammaIrene 25 mars 2008

    Mycket goda och lättlagade, kanske något för söta för just min smak.... De andra i familjen tyckte jättemycket om dem o skulle säkert gett 5:a, men det är ju jag som betygsätter.... Men 4: a är också högt betyg o jag tackar för detta recept som jag kommer använda fler gånger!

  • Bappi 1 april 2008

    Suveränt goda, stora tummen upp.

  • zonale 6 april 2008

    Här kommer ytterligare en 5-stjärnig kommentar. Mycket smaklig och lätt att göra. Toppen.

  • Heisjo 9 april 2008

    Lite för söt, men väldigt saftig! Tror jag minskar på glasyren nästa gång så blir den nog toppen!

  • evamarie75 10 april 2008

    Kanon bra recept. Goda, många och jätte goda!!

  • vonne 11 april 2008

    Gud så goda de blev!! Hela familjen åt med dett leende på läpparna =0}! Tur att det blev så många!!

  • Maripoosa 24 april 2008

    Lysande! Min blev dock lite för söt tycker jag, men ändå riktigt god! Tack för det ;D

  • eva-p 26 april 2008

    Jätte goda och lätta att göra, toppen recept, dom kommer jag att göra fler gånger,Tack.

  • Gub_en 23 maj 2008

    Såååååååå goda

  • klockargarden 26 maj 2008

    Jätte goda rutor med en strykande åtgång! Tack för receptet. Rutorna blev så porösa och lättätna!

  • Lindanemon 6 juni 2008

    Trodde att jag redan hade skrivit en kommentar, men jag kan inte hitta den... Men jag har gjort dem flera gånger, och de är sååååå GODA! När min yngste kommer, frågar han om jag inte kan göra de gula rutorna :-)

  • Kicki8 6 juni 2008

    Lättbakade rutor.Goda, men för söta kommer att minska på vaniljsockret nästa gång.tack för receptet.

  • sandrarockar 13 juni 2008

    Jättegod, och lite väl uppskattad av sambon! tur att det blir många så de inte tar slut direkt.

  • brittl 13 juni 2008

    Jättegott! Enkelt och snabbt fixat. Minskade dock på sockret både i kakan och glasyren och det blev mycket bra.

  • lolitta 15 juni 2008

    Vad har jag gjort för fel?????? Glasyren alldeles sockrig

  • mikaela86 21 juni 2008

    Jag frågar alltid efter dom där då jag är hos min farmor, så goda. Håller med att dom är goda halvfrysta också. Nästan godare då =)

  • jjn02006 25 juni 2008

    kanon goda, min sambos favoriter. De har stryckande åtgång

  • SDMaya 9 augusti 2008

    Väldigt goda och saftiga! uppskattades av gästerna och oss! Tack för ett toppen recept! Kram Maya

  • bjuranna 10 augusti 2008

    Mycket uppskattad när jag tog med på jobbet och bjöd. Tyckte också glasyren kändes sockrig, men i övrigt mumsig!

  • lotta89 20 augusti 2008

    Har aldrig provat baka, men läste om "gula rutor" under matprat och blev nyfiken. Tycker receptet ser ut att påminna väldigt mycket om "Silviarutor". Har jag fel?

  • Madelen73 9 september 2008

    Fantastiskt god och såå enkel=9 Tack för det=) //Madelen

  • Virre85 20 september 2008

    Jätte god kaka. Brukar göra moccarutor men hade slut på kakao. Hittade då detta recept och det va ju lika gott. Det tycker iallafall både jag och min man. Tack så mycket

  • annelieberggren 10 oktober 2008

    Med så många som älskar denna så måste ju bara jag ochså pröva den :)

  • Linlock 16 oktober 2008

    Jag tycker inte om att baka alls men så ramlade jag över det här recept och kände att jag bara MÅSTE! Trots att jag inte ens hade tillräckligt med ägg men det blev halv sats ist! Supergoda! Oj, vilken god glasyr! Visst är de för söta men det är ju det som är så gott!! Tack för receptet!

  • PillaL 27 oktober 2008

    Nu har jag bakat dem ! Hm, det blev full pott när jag bjöd på dem vid fikat ! Så de skall vi göra många gånger till !

  • look 29 oktober 2008

    Den här kakan måste jag bara prova. Åter kommer med en kommentar Mvh Look.

  • Snuttivonfesen 10 december 2008

    JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!

  • Snuttivonfesen 10 december 2008

    JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!

  • Snuttivonfesen 10 december 2008

    JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!

  • tildaolouise 22 mars 2009

    Hemma hos oss heter denna kakan Palles kaka, den är underbar!!!! har ätit denna sen jag var liten.

  • tezzisch 23 mars 2009

    Jättegod och uppskattad av alla som smakat!

  • pullan21 2 augusti 2009

    Kanongoda! Mycket bättre än "kärleksmums" och allt vad chokladvarianten kallas för. Kommer att göra dessa många flera gånger!

  • Katzy 8 oktober 2009

    Suuuupergoda. Kommer absolut att bakas många gånger. Tack för receptet.

  • gottgris 8 november 2009

    jättesmarriga och mycket omtyckta här hemma

  • Bara_Malin 20 november 2009

    Goda! Min dotter älskade dom!

  • mmarabou 24 januari 2010

    De här rutorna är jättegoda...mitt recept av dessa rutor heter "Silvias kaka", precis som nån nämnde här i kommentarerna. Men oj vad mycke vaniljsocker det är i det här receptet. I mitt recept ska det vara 4 tsk vaniljsocker i kaksmeten och 2 tsk vaniljsocker i glasyren, i övrigt samma recept. Och de är verkligen jättegoda, mina vänner frågar ofta efter de här rutorna. :)

  • jessica-j 23 mars 2010

    jätte goda kakor! Min dotter blev så arg när jag sa att de var slut.. Kommer absolut att göra dem igen.

  • Tingeling13 31 mars 2010

    Mycket goda

  • mafia 5 maj 2010

    Har bakat denna kaka två gånger och alla har tyckt att den är jättegod. Lätt att baka är den också och mycket blir det men.......åtgången är god.

  • kickan51 24 maj 2010

    God kaka som jag brukar baka, men kallar den för Krokantbitar. Jag rostar ca. 1,5 - 2 dl hackade hasselnötter och strör över glasyren istället för kokos. Ann-Britt

  • Okänd 31 maj 2010

    Supergod kaka men jag drog ned på både socker och vaniljsocker i glasyren, dvs till 2 dl strösocker och 4 tsk (inte msk) vaniljsocker. Det räcker alldeles utmärkt och alla som smakat den jag bakat har lovordat kakan :p Har ett liknade recept för springform (Silviakaka) så jag kände att det var lugnt att prova utan -i synnerhet- allt vaniljsocker..ler.. Tack för receptet-nu kan jag göra mer än dubbelt så många!

  • chatte71 11 juni 2010

    Den är supergod, men min kallas för silviakaka och just nu så står min minste och gör denn underbara kaka.

  • meaand 2 juli 2010

    Den är supergod! Vet ej hur många långpannor jag har bakat med dessa! Pröva att garnera med violströssel istället! Garanterat en succé

  • aana 7 september 2010

    Supergott!!!! ;oP

  • Shoutoutloud 21 oktober 2010

    familjens favorit!tack tack tack!*5*

  • Batgirl70 26 november 2010

    Smaskens!

  • stretta 28 december 2010

    Väldigt goda, kommer att bli en favorit

  • Susska 13 februari 2011

    Jag har bakat denna kakan flera gånger men glasyren blir nästan alltid "sockrig", vad gör jag för fel? Det är absolut ingen fel på smaken, kakan smakar toppen och brukar ha en strykande åtgång ändå!

  • Jansingen 26 februari 2011

    Hur god som helst. Perfekt när man ska baka till många och passar alla åldrar!

  • Teareyes 3 juni 2011

    Jag och mina barn älskar de här kakorna, men jag misslyckas alltid med glasyren, den blir så sockrig. Vad gör jag för fel??

  • JosefinJossan 15 juni 2011

    Jätte goda kakor som jag alltid gör på kalas, fester o.s.v. Jag smälter först smöret helt sen häller jag i sockret sen ägg gulan och sist vaniljen. Den blir inte alls sockrig=D

  • kattakratta 23 juni 2011

    Är glad att jag funnit detta recept, har bakat det massor av gånger.De är alltid lika uppskattade. Vad jag gillar bäst är att de håller sig saftiga i kylen fastän att jag inte plastat in dem, de har bara fått ligga kvar i formen. Har nu komponerat en chokladvariant, som jag precis lagt in här på Matklubben: http://www.matklubben.se/recept/bruna_rutor_98149.html

  • Naghelfar 28 oktober 2011

    Receptet påminner om en nedbantad morotskaka

  • SeijaKaarina 4 mars 2012

    Lätt och gott, men även jag fick lite problem med glasyren... Eftersom sockret/smöret är varmt när äggulan ska i, så vill den gärna stelnade eller rättare sagt kokade ägget till och det såg inte så kul ut. Hur bär ni andra åt? Röra snabbare eller vad? Vill slippa detta till nästa gång. Tips?

  • JosefinJossan 24 mars 2012

    För alla ni som får socker kristaller i glasyren: Använd samma mängd florsocker istället för strösocker! :)

  • Cassiopeya 27 juli 2012

    Bakade dessa idag, supergoda! Jätteviktigt att tänka på att bara sjuda (obs! inte koka) glasyren. Då blir det inga problem med äggen. Jag rör hela tiden medan smeten tjocknar till.

  • Cassiopeya 2 februari 2013

    Blev dessa till dagens elvakaffe. Gjorde i min nya långpanna, blev perfekt!

  • dammtuzz 16 april 2013

    Har bakat denna kaka två gånger redan! :) Saftig och god. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.