Dessa kakor är de första mina barn frågar efter när de kommer på besök. Riktigt smarriga även halvfrysta.
Fördelen är att det blir många då de bakas i långpannan.
Instruktioner
- Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.
- Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
- Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, prova med sticka. Låt svalna.
- Glasyr:
Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. (4 msk vaniljsocker kan låta mycket men det behövs alltihop) Låt småsjuda en liten stund under omrörning då det ska smaka lite kolaaktigt samt att sockret måste smälta.
- Bred glasyren på den kalla kakan. Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall. Strö över med kokos. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mkt god kaka!! skulle provsmaka den, men blev att jag tog flera bitar!! smälter i munnen mmm given kaka att ha på kalaset!
Jättegott!! Tack för receptet igen/ Katarina
Kanongott - smakar toppen även om man använder mjölkfritt margarin.
Har inte testat det här receptet än men efter att ha läst kommentarerna så måste jag ju helt enkelt. =) Testar i helgen och lägger in en ny kommentar på måndag.
Nu har jag bakat dom och jösses vad goda de blev!
En riktigt god långpannekaka, Hela familjens favorit blev det. Tack för receptet Kram Tine
Supergoda kakor! Fort in i frysen med dom annars är de snart uppätna. Tack för ett bra recept! Glad Påsk/Ulla
lol! smakar som drömtårta
Mycket goda och lättlagade, kanske något för söta för just min smak.... De andra i familjen tyckte jättemycket om dem o skulle säkert gett 5:a, men det är ju jag som betygsätter.... Men 4: a är också högt betyg o jag tackar för detta recept som jag kommer använda fler gånger!
Suveränt goda, stora tummen upp.
Här kommer ytterligare en 5-stjärnig kommentar. Mycket smaklig och lätt att göra. Toppen.
Lite för söt, men väldigt saftig! Tror jag minskar på glasyren nästa gång så blir den nog toppen!
Kanon bra recept. Goda, många och jätte goda!!
Gud så goda de blev!! Hela familjen åt med dett leende på läpparna =0}! Tur att det blev så många!!
Lysande! Min blev dock lite för söt tycker jag, men ändå riktigt god! Tack för det ;D
Jätte goda och lätta att göra, toppen recept, dom kommer jag att göra fler gånger,Tack.
Såååååååå goda
Jätte goda rutor med en strykande åtgång! Tack för receptet. Rutorna blev så porösa och lättätna!
Trodde att jag redan hade skrivit en kommentar, men jag kan inte hitta den... Men jag har gjort dem flera gånger, och de är sååååå GODA! När min yngste kommer, frågar han om jag inte kan göra de gula rutorna :-)
Lättbakade rutor.Goda, men för söta kommer att minska på vaniljsockret nästa gång.tack för receptet.
Jättegod, och lite väl uppskattad av sambon! tur att det blir många så de inte tar slut direkt.
Jättegott! Enkelt och snabbt fixat. Minskade dock på sockret både i kakan och glasyren och det blev mycket bra.
Vad har jag gjort för fel?????? Glasyren alldeles sockrig
Jag frågar alltid efter dom där då jag är hos min farmor, så goda. Håller med att dom är goda halvfrysta också. Nästan godare då =)
kanon goda, min sambos favoriter. De har stryckande åtgång
Väldigt goda och saftiga! uppskattades av gästerna och oss! Tack för ett toppen recept! Kram Maya
Mycket uppskattad när jag tog med på jobbet och bjöd. Tyckte också glasyren kändes sockrig, men i övrigt mumsig!
Har aldrig provat baka, men läste om "gula rutor" under matprat och blev nyfiken. Tycker receptet ser ut att påminna väldigt mycket om "Silviarutor". Har jag fel?
Fantastiskt god och såå enkel=9 Tack för det=) //Madelen
Jätte god kaka. Brukar göra moccarutor men hade slut på kakao. Hittade då detta recept och det va ju lika gott. Det tycker iallafall både jag och min man. Tack så mycket
Med så många som älskar denna så måste ju bara jag ochså pröva den :)
Jag tycker inte om att baka alls men så ramlade jag över det här recept och kände att jag bara MÅSTE! Trots att jag inte ens hade tillräckligt med ägg men det blev halv sats ist! Supergoda! Oj, vilken god glasyr! Visst är de för söta men det är ju det som är så gott!! Tack för receptet!
Nu har jag bakat dem ! Hm, det blev full pott när jag bjöd på dem vid fikat ! Så de skall vi göra många gånger till !
Den här kakan måste jag bara prova. Åter kommer med en kommentar Mvh Look.
JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!
JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!
JA! Den här måste jag OCKSÅ göra till lördag!!
Hemma hos oss heter denna kakan Palles kaka, den är underbar!!!! har ätit denna sen jag var liten.
Jättegod och uppskattad av alla som smakat!
Kanongoda! Mycket bättre än "kärleksmums" och allt vad chokladvarianten kallas för. Kommer att göra dessa många flera gånger!
Suuuupergoda. Kommer absolut att bakas många gånger. Tack för receptet.
jättesmarriga och mycket omtyckta här hemma
Goda! Min dotter älskade dom!
De här rutorna är jättegoda...mitt recept av dessa rutor heter "Silvias kaka", precis som nån nämnde här i kommentarerna. Men oj vad mycke vaniljsocker det är i det här receptet. I mitt recept ska det vara 4 tsk vaniljsocker i kaksmeten och 2 tsk vaniljsocker i glasyren, i övrigt samma recept. Och de är verkligen jättegoda, mina vänner frågar ofta efter de här rutorna. :)
jätte goda kakor! Min dotter blev så arg när jag sa att de var slut.. Kommer absolut att göra dem igen.
Mycket goda
Har bakat denna kaka två gånger och alla har tyckt att den är jättegod. Lätt att baka är den också och mycket blir det men.......åtgången är god.
God kaka som jag brukar baka, men kallar den för Krokantbitar. Jag rostar ca. 1,5 - 2 dl hackade hasselnötter och strör över glasyren istället för kokos. Ann-Britt
Supergod kaka men jag drog ned på både socker och vaniljsocker i glasyren, dvs till 2 dl strösocker och 4 tsk (inte msk) vaniljsocker. Det räcker alldeles utmärkt och alla som smakat den jag bakat har lovordat kakan :p Har ett liknade recept för springform (Silviakaka) så jag kände att det var lugnt att prova utan -i synnerhet- allt vaniljsocker..ler.. Tack för receptet-nu kan jag göra mer än dubbelt så många!
Den är supergod, men min kallas för silviakaka och just nu så står min minste och gör denn underbara kaka.
Den är supergod! Vet ej hur många långpannor jag har bakat med dessa! Pröva att garnera med violströssel istället! Garanterat en succé
Supergott!!!! ;oP
familjens favorit!tack tack tack!*5*
Smaskens!
Väldigt goda, kommer att bli en favorit
Jag har bakat denna kakan flera gånger men glasyren blir nästan alltid "sockrig", vad gör jag för fel? Det är absolut ingen fel på smaken, kakan smakar toppen och brukar ha en strykande åtgång ändå!
Hur god som helst. Perfekt när man ska baka till många och passar alla åldrar!
Jag och mina barn älskar de här kakorna, men jag misslyckas alltid med glasyren, den blir så sockrig. Vad gör jag för fel??
Jätte goda kakor som jag alltid gör på kalas, fester o.s.v. Jag smälter först smöret helt sen häller jag i sockret sen ägg gulan och sist vaniljen. Den blir inte alls sockrig=D
Är glad att jag funnit detta recept, har bakat det massor av gånger.De är alltid lika uppskattade. Vad jag gillar bäst är att de håller sig saftiga i kylen fastän att jag inte plastat in dem, de har bara fått ligga kvar i formen. Har nu komponerat en chokladvariant, som jag precis lagt in här på Matklubben: http://www.matklubben.se/recept/bruna_rutor_98149.html
Receptet påminner om en nedbantad morotskaka
Lätt och gott, men även jag fick lite problem med glasyren... Eftersom sockret/smöret är varmt när äggulan ska i, så vill den gärna stelnade eller rättare sagt kokade ägget till och det såg inte så kul ut. Hur bär ni andra åt? Röra snabbare eller vad? Vill slippa detta till nästa gång. Tips?
För alla ni som får socker kristaller i glasyren: Använd samma mängd florsocker istället för strösocker! :)
Bakade dessa idag, supergoda! Jätteviktigt att tänka på att bara sjuda (obs! inte koka) glasyren. Då blir det inga problem med äggen. Jag rör hela tiden medan smeten tjocknar till.
Blev dessa till dagens elvakaffe. Gjorde i min nya långpanna, blev perfekt!
Har bakat denna kaka två gånger redan! :) Saftig och god. :)