- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gulaschsoppa är en vanlig rätt. i Ungern. Detta är dock en mustig gryta till vilken serveras potatis och ett gott bröd. Paprika, tomater, tomatpuré och hel kummin ger rätten dess karaktär.
Instruktioner
- Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken. Bryn löken sakta i en stekgryta utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad.
- Kärna ur och skär paprikan i bitar och lägg i grytan. Salta och peppra.
- Skålla tomaterna, ta bort skalet, och skär dem i mindre bitar. Lägg tomaterna i grytan. Lägg i högreven, som ska vara skuren i ganska stora bitar, ca 2 x 2 cm, dock utan att röra om. Sjud i cirka 45 minuter.
- Rör om och sjud ytterligare i cirka 45 minuter, eller tills köttet känns mört. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
- (Laga gärna till rätten dagen före servering. Den blir ännu godare då).
- Servera med nykokt potatis, gräddfil eller smetana, och ett gott bröd.
Publicerat den
29 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gulyásleves / gulaschsoppa http://www.fozniakarok.hu/gulyasleves Mvh Magdolna
Gulyás / Gulasch http://www.youtube.com/watch?v=jFglyeQilAY Mvh Magdolna
Det här måste provas! Saknar dock vätska i grytan? Får man föreslå en buljongfond med redning?
Jag var också lite fundersam över det här med avsaknaden av vätska, jag hällde på lite vatten. Tomaterna saftade dock av sig mycket så det hade faktiskt inte behövts. Supergott blev det!