Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gulaschsoppa är en vanlig rätt. i Ungern. Detta är dock en mustig gryta till vilken serveras potatis och ett gott bröd. Paprika, tomater, tomatpuré och hel kummin ger rätten dess karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken. Bryn löken sakta i en stekgryta utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad.
  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar och lägg i grytan. Salta och peppra.
  3. Skålla tomaterna, ta bort skalet, och skär dem i mindre bitar. Lägg tomaterna i grytan. Lägg i högreven, som ska vara skuren i ganska stora bitar, ca 2 x 2 cm, dock utan att röra om. Sjud i cirka 45 minuter.
  4. Rör om och sjud ytterligare i cirka 45 minuter, eller tills köttet känns mört. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  5. (Laga gärna till rätten dagen före servering. Den blir ännu godare då).
  6. Servera med nykokt potatis, gräddfil eller smetana, och ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Magdolna 29 september 2012

    Gulyásleves / gulaschsoppa http://www.fozniakarok.hu/gulyasleves Mvh Magdolna

  • Magdolna 30 september 2012

    Gulyás / Gulasch http://www.youtube.com/watch?v=jFglyeQilAY Mvh Magdolna

  • walterego 8 oktober 2012

    Det här måste provas! Saknar dock vätska i grytan? Får man föreslå en buljongfond med redning?

  • isab1l 3 september 2015

    Jag var också lite fundersam över det här med avsaknaden av vätska, jag hällde på lite vatten. Tomaterna saftade dock av sig mycket så det hade faktiskt inte behövts. Supergott blev det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.