Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulasch på fläskkött

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

God, mustig soppa som med fördel äts med en bit bröd. I originalet skulle man använda chili, men detta slopade jag eftersom jag är känslig för alltför starka smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i ringar. Fräs den sedan i smör el margarin tills den är mjuk. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
  2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Låt soppan koka i 40 min.
  3. Skala och skär potatisen i bitar (ca 1x1 cm). Lägg ner i grytan och koka ytterligare 15 min.
  4. Skär paprikan i bitar (ca 1 x 1 cm) och rör ner dem. Koka ytterligare 5 min. Smaka eventuellt av med salt.
  5. Servera med pain riche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.