- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
God, mustig soppa som med fördel äts med en bit bröd. I originalet skulle man använda chili, men detta slopade jag eftersom jag är känslig för alltför starka smaker.
Instruktioner
- Skala och skär löken i ringar. Fräs den sedan i smör el margarin tills den är mjuk. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
- Skär köttet i små tärningar. Rör ner det med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Låt soppan koka i 40 min.
- Skala och skär potatisen i bitar (ca 1x1 cm). Lägg ner i grytan och koka ytterligare 15 min.
- Skär paprikan i bitar (ca 1 x 1 cm) och rör ner dem. Koka ytterligare 5 min. Smaka eventuellt av med salt.
- Servera med pain riche.
Publicerat den
6 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar