Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulasch på fläskkött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hela familjen kommer att låta sig väl smaka; mört fläskkött som har fått puttra länge på spisen tillsammans med kryddiga grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i portionsstora bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela kålen med två gafflar så att den blir fluffig.
  2. Smält matfettet i en stor gryta. Bryn köttet kraftigt och ta upp det från grytan. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kålen och krydda med salt, peppar, kummin, paprikapulver och en nypa socker.
  3. Lägg ner köttet i grytan och blanda ner tomatpuré, buljong och vin. Täck över med lock. Sätt ner värmen och låt det sjuda i ca 1½ timma tills köttet är mört och färdigt.
  4. Ansa och hacka paprikan och blanda ner den. Låt sjuda ytterligare 5 minuter med potatis och gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.