Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulaschsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en av våra favoriter! Fantastiskt gott, när snön yr utanför fönstret och termometern visa minusgrader. Naturligtvis gott även i bättre väderläge. Lättlagat, bergsäkert, omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis och lök. Skiva potatisen samt hacka löken. Skär paprikan i strimlor och köttet i små bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt köttet och den pressade vitlöken, salta och peppra och låt det bli brynt. Rör ner tomatpuré. Lägg i potatisen och paprikan. Tillsätt buljongen och mjölken. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 20-30 min. Smaksätt med salt peppar, oregano och paprikapulver. Gör gärna soppan ganska kryddig. Servera med gott vitt bröd och god ost. En klar favorit i vår familj.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.