Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulaschsoppa med aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg in lite mer vegetariskt i vardagen med denna enkla och goda soppa. Serveras med en läcker surkålscoleslaw.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala auberginen och skär i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar. Finhacka vitlök och chili. Hetat upp olja i en gryta eller stor kastrull. Stek auberginen till fin färg.
  2. Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kumminfrön. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt.
  3. Surkålcoleslaw: Blanda surkålen med rivna morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.
  4. Servera soppan med en klick créme fraiche, surkålscoleslaw och eventuellt kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.