Lägg in lite mer vegetariskt i vardagen med denna enkla och goda soppa. Serveras med en läcker surkålscoleslaw.
Instruktioner
- Skala auberginen och skär i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar. Finhacka vitlök och chili. Hetat upp olja i en gryta eller stor kastrull. Stek auberginen till fin färg.
- Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kumminfrön. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt.
- Surkålcoleslaw:
Blanda surkålen med rivna morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.
- Servera soppan med en klick créme fraiche, surkålscoleslaw och eventuellt kokt ris.
Publicerat den
1 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar